Going armygreen

Great literature

IMG_3361IMG_3365IMG_3381 kopiIMG_3391 kopiIMG_3441 kopiIMG_3447

Jeg elsker bøger! Jeg elsker at læse i dem, og jeg elsker at se på dem. Det resulterede i, at jeg forleden dag (med trætte arme) kom hjem med en stak bøger.  I har tidligere givet udtryk for, at I gerne vil læse mere om bøger, så jeg vil gerne vise jer nogle pæne bøger, som også er blandt mine favoritter. “The Great Gatsby” indtager i hvert fald en plads blandt mine favoritbøger, og den købte jeg faktisk i en boghandel i Oxford, da jeg var på sprogrejse tilbage i august. Den var bundet så fint ind, at jeg ikke bare kunne lade den stå. Derudover er “The Catcher in the Rye” en klassiker, som alle burde have fornøjelsen af. Mine nye Jane Austen bøger er jeg helt pjattet med – hvor fine er de ikke? “Stolthed og fordom” er jeg glad for at læse, og jeg har da også genlæst (og genlæst) den. Jeg har ikke læst “Fornuft og følelse” før, men bare det at kigge på bogen, giver mig lysten til at læse videre.

Jeg er stor fan af at skrive, og i mine fremtidsdrømme spiller journalistikken da også en betydelig rolle, og jeg er derfor også glad for at læse ‘om at skrive’-bøger. I Hemingways “Om at skrive” dykker man ned i hans univers, som man kun kan være betaget af, hvor man i Stephen Kings bog virkelig får et indblik i alle detaljerne, der udgør en god forfatter. Jeg er også en sucker for modebøger, og det var derfor på tide, at “How to be a Parisian” og Alexa Chungs “It” fandt vej til min bogsamling.

8 kommentarer

 • M

  Wow, nogle smukke bøger! Jeg er selv igang med stolthed og fordom. Udfra de bøger du viser, vil jeg anbefale To Kill a Mockingbird, hvis du ikke allerede har læst den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Nej det har jeg ikke, men det vil jeg da gøre! Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Da jeg blev student, fik jeg af mine søskende nogle af de rigtig “tunge” drenge at læse, fordi jeg allerede dengang havde søgt ind på lærerseminariet med blandt andet engelsk i tankerne 😀 Der var The Great Gatsby, The sound and the fury, the catcher in the rye, To the lighthouse, Catch-22, As I lay dying, The Sun also rises, To Kill a mockingbird, For Whom the Bell tolls, The wasteland, Lord of the flies, The age of innocense, One flew over the kuckoos nest, Light in august, The call of the wild, Tender is the night, Sense and sensebility, Emma og sidst men ikke mindst pride and prejudice 😀

  Jeg tror ikke, jeg kommer til at mangle bøger i resten af min livstid med alt det læsestof. Det sjove er, at selvom jeg er ret hardcore læser og altid har elsket bøger, har jeg foretrukket paperbacks fremfor hardbooks. De er bare nemmere at have med at gøre, og i mine øjne også pænere :p? PS: Jeg læser selvfølgelig også chicklit som en hver anden, men engelske og amerikanske klassikere er virkelig grundlaget for al god litteratur. Det sjove er, at når man læser eller ser fx pretty little liars og episodernes titler, er der referencer til den store tunge litteratur 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Jeg vil da også mene, at jeg har læsestof nok til resten af min livstid med alle de anbefalinger! Jeg har også læst Tender is the night, og Emma vil jeg også så gerne læse!

   Jeg synes helt sikkert at paperbooks er nemmere at have med at gøre, når man skal læse, men også at få plads til det hele på hylderne. Jeg synes bare hardbooks holder sig længere pæne, og de slider ikke kanterne (hvis man er i stand til at passe ordentlig på dem hehe), og så står de jo også bare flot. Noget andet jeg også er kæmpe fan af, så er det simpelthen PLL (selvom det skræmmer livet ud af mig). Jeg har lagt mærke til nogle af deres referencer, men jo flere bøger jeg får læst, jo flere kan jeg nikke genkendende til – så det glæder jeg mig til 😀 Og hey, tak for en masse anbefalinger!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

   Hvis du er i tvivl om hvor du skal starte, vil jeg meget kraftigt understrege at du ikke skal gå glip af the age of innocense 🙂 men ja, man udvikler virkelig sine horisonter ved at læse!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Tak igen! Det skal jeg gøre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dejligt indlæg, elsker selv at læse!
  Hvor plejer du at købe dine bøger?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Illum og Magasin har rigtig fine boghandler!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Going armygreen