Leather, lace & suede

Hvad du skal undgå i 1g

Vi begår allesamman fejl, og specielt 1g er rig på muligheder. Jeg har lært nogle ting i 1g, som jeg nu vil tippe videre.

Giv det seks måneder

I har hørt den 10 gange (hvis ikke 100) gange før, men pas på med at dømme dine klassekammerater inden for de første par måneder. Det er helt naturligt, at man søger sammen med dem, man ser sig selv i, men man bliver overrasket. Jeg har fået rigtig tætte veninder, som jeg var for hurtig til at danne meninger om. Jeg er heldig, at jeg går i en klasse hvor alle kan tale sammen og opføre sig pænt overfor hinanden, men det er først omkring jul, at alle falder rigtig til.

Undervurdere lektierne

Fagligt er gymnasiet et stort spring fra folkeskolen. Her er det rigtig vigtigt at holde fokus og være med fra start af! Et rigtig godt tip er at få lavet de hverdagslektier. I de perioder hvor alt andet fylder, er det nemt bare lige at skimme læsestoffet. Man kan lettere gå ind til timerne og føle sig selvsikker, hvis man har lavet hverdagslektierne, og så er det nemt at få hånden i vejret.

C-fagene…

… er ofte de kedeligste, men i 1g er det desværre dem, man skal lægge vægt på. Årskarakteren vil bidrage til dit snit, og den vil være på dit eksamensbevis – og det ville være rigtig ærgerligt, hvis karakteren viser, at man bare har sovet lidt i samfundsfag- eller fysik-timerne.

Overgangen fra 1g-2g

I 1g bliver det pludselig okay, at købe en Kinder i frikvarterne, fordi dagen er ret lang. Det er helt fint, at forkæle sig selv med gifler, når man skriver en samfundsfagsaflevering. Derudover begynder man også at drikke mere i gymnasiet, da gym også bringer mange flere sociale ting med sig. I bagspejlet viste det sig ikke at være en særlig god idé, og specielt i overgangen fra 1g-2g sidder man meget ned – og ligepludselig med ekstra kilo. Det oplevede jeg tydeligt selv, og det var også til at se, at det også var tilfældet for mange andre 1g’er. Vær opmærksom på hvad du putter ind i munden, da det sætter sig hurtigere end man lige tror – og det er super træls, at skulle bruge sommeren på at brænde det af igen.

Skriv det bag øret, og ellers håber jeg, at I nyder tiden som putter! For mit vedkommende er 1g et lukket kapitel, men jeg ser tilbage på det som et rigtig godt år

🙂

12 kommentarer

 • Katja

  Tak for gode tips, er lige startet i gym 🙂 elsker at læse din blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Held og lykke med gym – jeg er sikker på, det nok skal blive godt! Mange tak :raising_hand:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej Emma Emilie
  Godt du skriver om daglig lektier…
  Jeg hører konstant at ingen laver dem fordi det er lige gyldigt, så dejligt at høre du også syntes man kan bruge det til noget
  Tak for en super fin blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   De daglige lektier er super vigtige, og det er rigtig ærgerligt, hvis man undervurderer det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Tak for dette indlæg 🙂 lige hvad mange kan bruge. Er også selv 2 g nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Man kan helt sikkert også bruge de her tips i 2g!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den med vægten er SÅ vigtigt! Samtlige piger på min årgang, inkl. mig selv tog ekstremt på… Lidt for meget Maccen efter byen, is og slik i de sene frikvarter og alt for meget alkohol indenbords…

  Håber forresten din tur til Lissabon var skøn og at du kunne bruge nogle af mine tips 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Det er det nemlig! Det er virkelig noget, man skal tage til sig (specielt som 1g’er).

   Alkohol helt sikkert – samt opvarmningen inden. Og bare princippet i at skulle “forkæle sig selv” 24/7.

   Det kunne jeg i hvert fald – tusind tak for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • emily

   tror nu også at vægten hænger sammen med at man går fra pige til kvinde, og det er en helt naturlig udvikling <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Helt sikkert – man skal lige vænne sig til, at man pludselig får former. Derudover tror jeg også, at der er mange, der holder op med at vokse, og derfor ikke kan spise lige hvad man har lyst til længere. Jeg har dog længe skulle passe på, og alligevel tog jeg rigtig meget på 🙂 desværre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super indlæg! Stod lige og manglede nogle tip til 1.g da jeg netop lige er startet, så dem vil jeg nok bruge nytte af 🙂 det du skriver passer allerede meget godt. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Det var så lidt – jeg er glad for, at du kun bruge det!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Leather, lace & suede