Hot chocolate & details

On my bookshelf #1

Indlægget indeholder reklamelinks
Reklamelinks er markeret med *

ikke-navngivet-1

Jeg er en af de der mennesker, der er rigtig dårlige lånere på biblioteket. Jeg glemmer at aflevere det igen, reagerer ikke på rykkere (hvem åbner også sin e-Boks?) hvilket munder ud i et skænderi med blod, sved og tårer, eftersom bøden lyder på en lidt for pæn sum.. For et par uger siden havde jeg en samtale med min veninde, der fortalte om sin moster, der fungerer som “hele familiens bibliotekar”. Når nogen har brug for bøger, bliver hun ringet op. Dén tankegang blev jeg fascineret af, og det gav mig smag for at spendere flere penge på bøger end bøder. Jeg har lige bestilt tre bøger hjem fra Amazon, som I forhåbentlig vil komme til at høre mere om; indtilvidere har jeg dog samlet fem favoritter, som jeg vil anbefale alle at læse:

“Vi ses deroppe” af Pierre Lemaitres

Med denne franske krigsroman vælger Lemaitres at sætte fokus på sindstilstanden efter 1. Verdenskrig. Fortællingen bliver båret af to personer: Édouard, der har mistet sit ansigt, sin stemme og sit talent, samt Alfred, der har mistet sin forlovede, sit job og sin fremtid. Alfred påtager sig rollen som Éduoards hjemmehjælper, eftersom Éduoard beslutter sig for at vende ryggen til sin privilegerede familie. Sammen kæmper de to veteraner for at finde fodfæste i 1920’ernes Paris, og trods et blomstrende og besynderligt venskab, står begge soldaters tilværelse i skyggen af et ønske om retfærdighed, hævn og følelsen af et svigt. Det fører til et gigantisk svindelnummer, hvilket læses som en latterliggørelse af den patriotiske følelse for de faldne soldater, der dominerede Paris’ gader på dette tidspunkt.

“A Tree Grows in Brooklyn” af Betty Smith

I romanen tager forfatteren læseren med ind i sit eget erindringsrum, hvor samtidens USA skildres. Fortællingen udspiller sig i hovedpersonens barndom, Francie Nolan, fra 1902-1919, og den bygger på Betty Smiths egen opvækst i slummen i Williamsburg, Brooklyn, som datter af fattige immigranter.”A Tree Grows in Brooklyn” holder sig dog ikke blot til at være en samfundsskildring og et fiktivt selvportræt – det er en fortælling om den amerikanske drøm. Drømmen om at sætte sig en ambition og nå den, uanset sociale baggrund, og forestillingen om, at enhver amerikaner ved flid og arbejdsomhed kan opnå velstand og kravle den sociale rangstige. Mens drømmen slukkes for eksempelvis Francies far, idet hans misbrug tager til efterhånden som romanen skrider frem, er Francie en overlever, der arbejder benhårdt for at nå sine mål. ”A Tree Grows in Brooklyn” er en amerikansk klassiker, men en gemt perle i danske biblioteker, som jeg kun kan anbefale alle at læse!

“Jane Eyre” af Charlotte Brönte

På trods af Jane Austen i høj grad brilliere i herregårdsromaner, så er jeg stadigvæk vanvittigt betaget af Brönte søsteren Charlottes roman om Jane Eyre: en forældreløs lille pige, hvis opvækst skildres gennem bogen med fokus på en selvstændighed, der var usædvanlig for denne tid. Vi lærer Jane at kende gennem hendes behandling af andre mennesker, en hovedløs forelskelse samt gennem ustandseligt flid og hårdt arbejde. I den gotiske roman finder man også tegn på dobbeltgængermotiv, der er værd at lægge mærke til, når man læser. “Jane Eyre” kredser om rigdom og fattigdom, medgang og modgang og endeligt hvordan man operer i situationer, der behandler livet og døden.

“The Circle” af Dave Eggers

Hvis man ønsker en opfølger på George Orwell’s 1984 med sociale medier og den elektroniske tidsalder i fokus, er dette den rette roman at komme igang med. Jeg har skrevet om den på bloggis tidligere, hvilket I kan læse lige her.

“To Kill a Mockingbird” af Harper Lee

Hvis man begynder på at læse denne roman, skal man være forberedt på en følelsesmæssig tur. Med dette mener jeg, at man under læsningen det ene øjeblik ikke kan holde op med at trække på smilebåndet og grine lidt – til næste øjeblik at krympe og gemme sig langt ned i stolen. Men det er også netop dette, der gør romanen så fantastisk. Læseren bliver sendt ud på en historie, der belaster hele følelsesregistreret, mens der behandles emner som opvækst i 1930’ernes amerikanske sydstater, racekonflikter, etik og retfærdighed.

For mig er det altid en skøn følelse at købe nye bøger! Hvis du mangler penge til bøger, kan du nemt sammenligne dine lånemuligheder lige her*.

4 kommentarer

 • Laura

  Hvor vil du anbefale at bestille bøger, fx engelske, til god pris? Du nævner Amazon, men de har jo ikke længere gratis shippign på bøger 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Det er virkelig det irriterende dilemma, jeg selv ofte er i :/ Altså jeg køber oftest mine engelske bøger på Amazon, men jeg køber så også 3-5 på samme tid, i stedet for at købe løbende. Men som hobby har jeg også tilegnet mig at købe bøger i udlandet, hvilket gør jeg har mindst 3 bøger med hjem i kufferten igen. Man kan sagtens opstøve boghandlere med engelske bøger, eller decideret engelske boghandlere, i udlandet, og oplægget er ofte større end i DK, og prisen er derfor billigere. Ellers kan det betale sig at holde øje med Magasin og Illums boghandlere, som faktisk er rigtig gode og ofte kører 20%.

   I forhold til bøger på dansk har jeg hørt godt om Politikens Boghal – jeg kender ikke selv til boghallen, så jeg ved ikke hvordan det ser ud med engelske bøger.

   Jeg håber det hjalp lidt! Hvis du har tips er du også meget velkommen til at dele dem 🙂 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Bookdeposity.com har gratis shipping og et stort udvalg! 👍

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Der må jeg kigge nærmere – tusind tak! Nyttigt lige her op til jul 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hot chocolate & details