Ace Tee H&M collab

Podcasts til cykel- og busturen

Min podcast-afhængig startede så småt i sommers.

Jeg ligger på stranden på den italienske ø Sardinien, og min telefon er placeret ved siden af i sandet, hvor den truede med et panisk antal få procenter tilbage. Jeg hiver mine høretelefoner ud af ørerne, og lægger straks mærke til min tvillingebror, der i krampelignende bevægelser ligger ved siden af, men fuldkommen grædefærdig af grin. Dette medfører naturligvis en undren – resten af mine familiemedlemmer har nemlig ansigtet begravet i bøger, blade eller befinder sig langt ude i vandet. Hvor har denne reaktion rod?

Efter flere forsøg på at trænge igennem til min bror, der er fastholdt i fokus og afventen efter næste latterudbrød, lykkedes det endeligt. Han introducerer mig dernæst til hvad der skulle vise sig at optage rigtig meget af min tid samt resultere i mange grin, nemlig “Her går det godt”-podcasten. Den udarbejdes af Peter Falktoft og Esben Bjerre, kendt fra deres tidligere Monte Carlo radioprogram, og sammen vender de ugens politiske begivenheder, udveksler synspunkter og beriger lytterne med en unik indsigt i forskellige Gucci-Irma’s produkter – alt sammen fra en satirisk vinkel. Det var startskuddet til min egen opdagelse af det lilla ikon, der skulle vise sig at være en helt app tilegnet Podcasts, og mange flere timer ved stranden, i bussen og på cyklen, hvor jeg har opdaget en god bid nice podcasts:

img_4153-kopi“Her går det godt”

img_4143-kopi“Standard” 

Standard betegner Soundvenues hiphop-podcast, hvor der diskuteres nye og gamle tracks, tendenser i hiphop kulturen og omverdenens reaktion på selvsamme. Værterne, Soundvenue skribenterne Kristian Karl og Mads Viktor, gæstes ofte af danske musikfolk, bl.a. Kesi og Hennedub, hvor eksempelvis Rødovres “For Evigt Hip-Hop” altid skal vendes – ledsaget af flere lydeffekter, der lægger grundlag for mange grin.

img_4160-kopi “Mads og Monopolet”

Mads og Monopolet har jeg faktisk kun haft fornøjelsen af én gang, men jeg glæder mig allerede alene ved synet af næste podcast, der lige er tikket ind.. I denne podcast får man glæden af Mads’ helt rolige stemme, mens han vender sine lytters dilemmaer med et monopol af kendte danskere af forskellige synspunkter. Det kan for eksempel være en kombination af skribent og forfatter Leonora Christina Skov, modeekspert Uffe Buchard og Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen.

img_4171-kopi “SMART the podcast” er mode-podcasten, der stadigvæk mangler at blive nævnt. To bloggere, Frede’s blog & Fashionpolish, deler ud af deres synspunkter siden deres bogudgivelse, og i en hyggelig veninde tone tilbyder de lytteren mange råd til personlig stil, mode samt hvordan begrebet ‘smart’ overhovedet skal gribes an?

6 kommentarer

 • Maerkolbe

  Du bør prøve den podcast Chapo Trap House, den er virklig sjov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Du skriver virkelig, virkelig fint! Jeg nyder at læse med, og glæder mig til dine fremtidige indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Tusind tak! Det er jeg meget glad for at høre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg blev også vild med podcasts i sommer og hører dem hver dag nu! Elsker alle dem du har nævnt, men vil lige tilføje Thirdear x Politiken med Kvinden med den tunge kuffert og “Fries before guys” <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma Emilie

   Uh mange tak for det – kan være jeg lige må lave et opfølgende indlæg, når jeg har lyttet lidt flere igennem! Jeg har også lige opdaget, at Soundvenue åbenbart ligger navn til endnu en podcast, blot med film?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ace Tee H&M collab