Lala Berlin AW16: Horses, bulls and Berlin's grunge

By Malene Birger AW16: The 21st century woman

12221527-q

By Malene Birger kvinden er sofistikeret, funktionel og stilsikker. Kollektionenerne bærer altid præg af designs med stilrene snit, rene linjer og dekorative detaljer – i AW16 har rullekraver og højtaljede herrebukser i bordeaux, mørkeblå, gråt tweed, sorte og flaskegrønne indtaget catwalken.

Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1605Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1612Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1540Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1546

Rullekraverne har fået selskab af V-neck sweatere i By Malene Birgers bud på vinterhalvårets stil. Her ses turtlenecks i blåt- og guldglimmer (!), og designeren anvender V-nick for at understrege det feminine look i kollektionen.

Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1554Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1561

Pels spiller en markant rolle i AW16, så vi kan allesammen regne med at se kvinder i lange frakker med pels til ørerne, eller pels som en dekorativ detalje!

Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1376Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1025Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1047Malene Birger - Jonas B Whitehorn-0982

Cim Mahony og L’oréal Professionnel stod i spidsen for hårlooket, og udfaldet blev udgroninger – noget af en overraskelse. By Malene Birger pigen skulle piftes lidt op, og håret gik fra glans-udtryk til et rå og rocket præg, som gav en god kontrast til tøjet.

Effekten blev skabt af tre L’oréal Professionnel produkter: Depolish, Next Day Hair og Morning After Dust. Det første træk var Depolish, der havde til formål at fjerne glans og fylde. Derefter sprayede Next Day Hair og Morning After Dust tekstur ind i håret, og til sidst en mørk hårpudder i modellernes hårbund. Det ledte egentlig mine tanker hen på en slags ombre-effekt, dog en anelse mere reduceret.

Backstage gik jeg og observerede, og jeg forsøgte også at fange nogle hårtrends. Det gik ikke helt efter planen, og jeg dummede mig lidt ved at kaste mig ud i det og stille spørgsmålet: “Er udgroninger så det nye?”, hvor jeg blev mødt af en latter. Det er åbenbart ikke det nye indenfor hårbranchen, men jeg er ret fan af det matte look, og det har gjort mig mindre bleg for udgroninger ved at se Josephine Skriver og Caroline Brasch spankulere frem og tilbage på Glyptoteket med produkterne i håret. Det gav kant til kollektionen, idet det var lidt en lettelse at se By Malene Birger sætte noget af det mere damede til side, og komme på udebane med noget ‘vovet’ hår og også flere maskulineelementer i tøjet.

Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1599Malene Birger - Jonas B Whitehorn-1628Billeder af: Jonas Bjørn Whitehorn

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lala Berlin AW16: Horses, bulls and Berlin's grunge